William of Ockham 1287–1347 a fost un călugăr franciscan filozof care are meritul de a fi vehiculat mai des în lucrările lui aceste principii, nefiind nici pe departe cel care le-a propus, ele având în izvoarele în Grecia Antică a lui Ptolemeu și mai târziu Aristotel. Doar un coleg de breaslă l-a făcut celebru 5 secole după ce e murit atribuindu-i numele sau acestui principiu care ese o LAMĂ, adică tăie, râde, curată ce este în plus.

Principiul în sine în interpretarea mea este “Nu fă niciodată mai multe lucruri decât este neapărată nevoie pentru proiect“. Creierul uman este un aparat care este predispus la complexitate, fiziologic se consumă mai puțină energie când “pui” decât când “iei”. Cu alte cuvinte dacă încercam să gândim simplu, ne epuizăm față de o complicare continuă … Ei bine, nu trebuie să fii filozof că să observi asta în viața de zi cu zi.

Un proiect supus principiilor Simplității și înarmat cu Lama lui Occam va deveni mult mai greu de realizat, însă mult mai ușor de comunicat. Americanii, firi mai pragmatice, încearcă să cadreze prin toate regulile de “Elevator Pitch-ing” antreprenorii, ca ei să ajungă la Esență.

Cei care au citit cartea cu aventurile lui TS Spievet pot recunoaște acel moment când puștiul face lista scurtă de cele 10 lucruri care să le ia în călătorie. Sau mai este o carte superbă despre un copil autist care trăiește pur și simplu acest principiu (O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții) .

Rețineți că lucrurile practice și teoriile simple sunt mai ușor de înțeles !

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks