Anul trecut (inca mai) aveam discutia ca nu ai cum sa opresti downloadul ilegal de muzica, oricate legi de tip HADOPI ai da. Si atunci ei, autorii, oamenii din industria muzicala (care suprinzator nu si-a pus nici un ban deoparte), din ce o sa traiasca si cum o sa mai poata sa isi stabileasca vise inalte (financiare) noii interpreti daca singurul lor cantec de succes este downloadat ilegat de milioane de ori …

Iata ca Internetul reuseste sa ii salveze, si mai ales noile tehnologii de tip “cloud”. Tendintele pentru 2012 arata clar directia in care se merge : streaming , gratuit sau platit, online sau pe desktop.

Prima data am intrat in contact cu acest gen de servicii cand am cunoscut Deezer, un site care inca imi place foarte mult, cu o poveste interesanta de la succes la faliment si apoi redresarea in extremis. Serviciul oferit cu 5 € lunar acces la 13 milioane de titluri si pentru 10 € sa le si downloadezi mi-a sunat fantastic. Cand a aparut Spotify, cu aceeasi oferta comerciala am fost convins (si sunt inca) ca in spate exista o intelegere, desi antreprenorii sunt din tari diferite.

Statisticile arata asa : se cumpara muzica online, in aceeasi masura in care se asculta muzica in stream online (gratuit sau platit) si in aceeasi masura in care se cumpara CD-uri de la magazin. WOW !

Comportamentul la cumpararea de muzica

Comportamentul la cumpararea de muzica 2011

Asadar va invit sa incercati si alte servicii de la Amazon Music Player (pe driverul virtual descarcati direct muzica), Apple iCloud (cu sincronizare pe devices), Google Music (dar care este disponibil doar in US).

Eu raman la Deezer si Spotify, si ocazional Trilulilu 🙂

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks