Cateva impresii dupa excursia la Vannes, in Golful Morbihan, Bretania de Jos.

In primul rand frumos. Peisajul breton, putin “piscat” de ploaie si umiditate, piatra multa, imbinare celtica veche cu Franta moderna. Aveti jos si poze diverse facute de mine in oras, pe canal si pe insula Arz unde am facu o calatorie foarte simpatica.

Pozitive

– Cald. Am atacat Octombrie in tricou. Trebuie doar sa te obisnuiesti ca in Bretania ziua incepe cu adevarat pe la 11-12 cand se ridica umiditatea de la Ocean
– Multi creatori de haine de copii, marci proprii, majoritatea cu tenta “marine”
– Usor de ajuns de la noi, o ora jumate cu TGV, 15€ drumul
– Stim un apartament in care se poate sta grozav, chiar langa gara

Negative
– nu au piste de biciclete imprejur, adica excursiile se fac “a pied”
– zona puternic turistica, deci atitudine turistica si servicii medii
– destul de multi SDF (fara domiciliu fix) care ii vezi pe strada

Departamentul Morbihan e celebru ca a dat un tip numit Yves Rocher, nascut in Gacilly, undeva intre Vannes si Rennes. Cand avea 14 ani si razboiul tocmai se sfarsise, o baba din sat, o tamaduitoare (inca se practica), ii incredinteaza o reteta hemostatica. Acestei creme el ii adauga “salata de balta” (numita si iarba hemoroizilor) si decide sa o produca artizanal. O vinde in Paris prin mica publicitate (Ici, Paris) si are cateva mici procese pentru publicitate mincinoasa. Capitalizeaza si invata farmacie, si 15 ani mai tarziu, convins de faptul ca frumusetea trebuie sa ajunga la toti si ca produsele naturale si bio sunt cele mai bune in fata celor chimice, infiinteaza firma Yves Rocher, care in ziua de astazi are 15.000 de angajati, 230.000 magazine in fransiza si o capitalizare de 2 miliarde €.

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks