Eu sunt Domnul Pell Gordon De la Harlsden, Nord-Vest Londra, aici, in Anglia.”. Asa incepe scrisoarea nigeriana care am primit-o astazi. Ce m-a surprins este mesajul in romana. Eu personal ma aflu la prima experienta cu acest tip de SCAM in limba romana. Textul, tradus cum trebuie (intr-o romana destul de stricata), este unul clasic : sunt 15 milioane de lire in joc ale unui american mort in accident. Scopul este capturarea numelui si a numarului de telefon.

“Prizonierul spaniol”, una dintre cele mai vechi tipuri de frauda, consta in notificarea victimelor privind situatia unei persoane foarte bogate care este tinuta in captivitate de o organizatie. Pentru rezolvarea rapida a situatiei, toti utilizatorii care faciliteaza transferul sumelor de bani pentru rascumparare sunt generos recompensati. Se pare ca acest tip de frauda dateaza din 1588, cand unele persoane instarite primeau scrisori care pretindeau ca provin de la un prizonier dintr-un castel din Spania. Acesta promitea sa doneze o parte dintr-o comoara fictiva oricui i-ar trimite mici sume de bani pentru a mitui garzile.

“Scrisorile nigeriene” sunt fraude cu sume relativ mici platite in avans in speranta realizarii unui castig substantial. Acestea mai sunt denumite si “fraude 419”, dupa numarul articolului din codul penal nigerian pe care il incalca. (GeCad)

scrisoare-nigeriana

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks