Un caz este influentarea parerii proprii. Spui ce crezi, dupa care lumea incepe sa isi dea cu parerea. Si incepi sa te indoiesti de corectitudinea parerii tale. Mai ales sub influenta negativului, daca nu ai o parere clara despre reperele tale, cazi in pacatul de a face lucruri care nu ti le doresti neaparat, dar sunt impuse de conjunctura.
Sau, la inceput spui un lucru, nu neaparat adevarat. Dupa care incepi sa il crezi. Dupa care iti devine reper si te inversunezi in a crede ca afirmatia ta initiala este corecta.
Nu cred ca e o caracteristica romaneasca, dar in mod sigur balcanismul o potenteaza.

Catalin Tolontan spune o poveste interesanta (inclin sa cred ca adevarata, desi nu am urmarit desfasurarea), care confirma afirmatiile de mai sus. Articolul este o povestea unui film care il vad zilnic, nu numai in sport, ci in toata economia. Am inteles cu greu in cei 20 de ani(aproape) scursi de la Revolutie ca nu este simplu sa stabilizezi un sistem. Un sistem care, ca si cel precedent, a plecat de la premisa impunerii oamenilor unui nou sistem de valori, prin care sa fie mai usor de condus. Valorile sistemului inlocuiesc valorile personale, de data aceasta cu permisiune. Si asa ajungi, conform povestii, sa renunti la un om de baza al unei echipe, pentru ca e mai importanta presiunea decat afacerea.

Reactii puteti urmari si pe forumul Sport365

publicitate  : Gozo, clovnul meu personal, mi-a crescut numarul de posturi pozitive, de la 2 cate i-am cerut la 4 pe saptamana! Urmatorul request: zilnic ! (dupa ce gasesti colegiul unde candidez). Daca as fi client platitor la marele blog, as cotiza mai departe, ca uite ce se intampla daca nu platesti …

publicitate : Dupa ce Gabi a inceput sa stranga porcusori, am considerat si eu ca este o idee funny. Daca dati click aici o sa imi strangeti puncte. Adica porci. Sau porcusori.

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks