Iata cum arata rezultatele pentru Rambler Media, holdingul care detine portalul Rambler, la nivelul anului 2007.

– cresterea profiturilor cu 90% in ultimul an pana la cifra de 28.3 milioane USD
– 24,4 milioane de unici lunar care au derulat 2 miliarde de pagini
– peste 220 milioane de cautari
– achizitia a 51% din reteaua sociala ruseasca damochka.ru
– achizitia a 51% din agentia de bannere online Bannerbank
– achizitia a 51% din Price Express (price.ru), lider in Rusia in comparatii de preturi

Rambler Media a renuntat la operatiunile pe TV, facand focus pe Internet, cumparand situri in proprietate. ( doktor.ru, mama.ru, ferra.ru, lenta.ro , etc ) . In momentul de fata Rabler este un jucator exclusiv online, cu mai mult de 32 milioane de vizitatori pe luna.

Rambler in Rusia sunt challengeri pentru liderul Yandex. Sau mai bine zis, erau, pentru ca au pierdut locul 2 in fata celor de la Google, care tureaza tare sa atace prima pozitie.

Rambler inca nu are propriul sau sistem de contextuala, cum au ceilalti, si folosesc Begun.ru, un fel de Ouverture. Insa Rzambler si-au declarat agresivitatea pe piata dupa ce au constatat ca nu mai e indeajuns sa fii un portal. Fiind primii in Rusia, au stabilit relatii mai bune cu generatiile care acum sunt professionals, care au carti de credit si bani de cheltuit. Noua politica se vede si prin angajarea fostului sef de operatiuni pe Europa de la Yahoo!, Mark Opzoomer, in varsta de 49 de ani.

PS Cand voi vedea actiuni asa profitabile/profesioniste si pe piata de portaluri din Romania ? Poate ca s-ar merita resuscitarea lui Kappa , sau alti lupi tineri sa se ridice ( Roportal ? 1001Romania ? ).

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks