Bobby spune ce sa nu faci cand prezinti un proiect:

NU te raporta la tine
NU considera ca cei din fata ta au idee despre ce vorbesti
NU incerca doar sa pari spiritual
NU uita ce vrei sa obtii cu prezentarea (bani, parteneri…)

Eu as adauga referitor la prezentari publice:

NU da foarte multe experiente din activitatea ta (sau pareri)
NU fa multe referiri la ante sau post-vorbitorii tai
NU uita ca timpul nu are o curgere normala si dozeaza-l
NU fa afirmatii despre care si tu ai indoieli

Si acum trecand peste aceasta suita de NU-uri, sa revin putin la ce trebuie sa faci. Poti sa incepi prin a viziona materiale video care le gasesti din plin pe Internet, poti continua prin a citi articole, si poti incheia prin a exersa in oglinda. Acestea trei pot aduce orice speaker la un nivel bun de interactiune cu publicul. Trebuie retinut ca actiunile de mai sus sunt consumatoare de timp si nu ajunge sa rasfoiesti 2-3 pagini si totul se intampla. Chiar trebuie munca !

Dupa care vine experienta. Nu mergeti din prima la evenimente care sa va depaseasca pentru ca o sa incalcati cu brio toate NU-urile de mai sus. Incercati sa vorbiti studentilor, sa luati cuvantul la intalniri informale sau cu public mai intelegator, urmand ca pe masura ce va castigati increderea sa continuati cu public nou. Garantia ca se vor imbunatati abilitatile e garantata !

Si daca reusisti sa treceti de 1.000 de ore in care faceti treaba asta, se numeste ca puteti fi speaker profesionist care este o meserie foarte bine remunerata. Insa pana atunci long way.

publicitate : speram sa aducem prezentari de calitate la Online Business Forum care va porni in curand in 8 orase din Romania, Cluj, Brasov, Iasi, Timisoara, Bucuresti, Craiova, Baia Mare, Targu Mures. Stay tunned pe TwitterFaceBook si LinkedIn. In curand tunam motoarele !

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks