Bobby spune ce sa nu faci cand prezinti un proiect:
NU te raporta la tine
NU considera ca cei din fata ta au idee despre ce vorbesti
NU incerca doar sa pari spiritual
NU uita ce vrei sa obtii cu prezentarea (bani, parteneri…)
Eu as adauga referitor la prezentari publice:
NU da foarte multe experiente din activitatea ta (sau pareri)
NU fa multe referiri la ante sau post-vorbitorii tai
NU uita ca timpul nu are o curgere normala si dozeaza-l
NU fa afirmatii despre care si tu ai indoieli
Si acum trecand peste aceasta suita de NU-uri, sa revin putin la ce trebuie sa faci. Poti sa incepi prin a viziona materiale video care le gasesti din plin pe Internet, poti continua prin a citi articole, si poti incheia prin a exersa in oglinda. Acestea trei pot aduce orice speaker la un nivel bun de interactiune cu publicul. Trebuie retinut ca actiunile de mai sus sunt consumatoare de timp si nu ajunge sa rasfoiesti 2-3 pagini si totul se intampla. Chiar trebuie munca !
Dupa care vine experienta. Nu mergeti din prima la evenimente care sa va depaseasca pentru ca o sa incalcati cu brio toate NU-urile de mai sus. Incercati sa vorbiti studentilor, sa luati cuvantul la intalniri informale sau cu public mai intelegator, urmand ca pe masura ce va castigati increderea sa continuati cu public nou. Garantia ca se vor imbunatati abilitatile e garantata !
Si daca reusisti sa treceti de 1.000 de ore in care faceti treaba asta, se numeste ca puteti fi speaker profesionist care este o meserie foarte bine remunerata. Insa pana atunci long way.
—
publicitate : speram sa aducem prezentari de calitate la Online Business Forum care va porni in curand in 8 orase din Romania, Cluj, Brasov, Iasi, Timisoara, Bucuresti, Craiova, Baia Mare, Targu Mures. Stay tunned pe Twitter, FaceBook si LinkedIn. In curand tunam motoarele !