Din documentul furnizat de APTI, putem sa observam la Septembrie 2012,

majoritatea serverelor de găzduire web (vorbim de servere Linux + cPanel) au implementat un sistem de respingere a mesajelor spam de la adrese IP ce anterior au fost regăsite pe astfel de liste; asta înseamnă că o singură interogare pozitivă la rbl.abuse.ro poate duce la blocarea a mult mai multor mesaje de la același IP;

• tot în serverele Linux + cPanel, există o limită implicită de 200kB a mesajelor scanate; cu alte cuvinte, mesajele mai mari de 200kB nu sunt scanate de filtrele SpamAssassin. Spamerii români par a fi învățat asta, mesajele trimise având în medie 700kB. Dacă furnizorii de servicii internet vor modifica această limită, concomitent cu utilizarea uribl, abuse.ro, eficacitatea filtrelor va crește dramatic.

• spamerii români preferă să lucreze noaptea 

ApTI este Asociatia pentru Tehnologie si Internet.
Ea reprezintă un grup de iniţiativă ai cărui membri consideră că prin acţiunea lor comună pot schimba în bine unele aspecte ce deranjează in internetul românesc.

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks