URAA ! Internetul nu o sa mai aiba presa proasta incepand de astazi !

Guvernul, prin intermediul Ministerului Tehnologiei si Informatiei arunca comunicatul de presa. Pus in atata graba incat webmasterul greseste URL-ul si daca pui cuvantul “Romania” pagina devine inexistenta, cum era si acest proiect pana nu demult. Interviul de lansare este total lipsit de orice substanta.

Opinia publica reactioneaza, prin intermediul opiniilor deschise pe bloguri, majoritatea reactiilor fiind de uluire in fata unui astfel de proiect (vezi Bogdan Manolea care face o analiza foarte buna, Sutu, Piticu). Socheaza suma, directiile, modul in care este gandit si proiectat. Imi aduc aminte de proiectele in care clientul stie mai bine decat tine, consultantul. De data asta clientul sunt EI TOTI, mintile luminate, care langa politica de calitate si probabil fotbal s-au apucat sa fie webmasteri ! Asta mai lipsea !

Concluzii

a) Guvernul vrea sa cheltuie multi bani (cam 100 milioane pe an) ca romanii sa fie mai fericiti dpdv online cu administratia statului. Eu zic ca nu 100, nu 200, ci 500 sa cheltuiasca si Romania sa fie cea mai tare si inovativa tara din Europa in domeniu, pentru ca are cu ce. Doar daca se iau romanii care lucreaza in sisteme de e-guvernare in fiecare tara din Europa si obtii cea mai tare expertiza. Temerea mea e legata insa de faptul ca acesti bani vor face picioruse repede.

b) Suma care socheaza pe toata lumea e 500 milioane de Euro. Adica jumatate din cat se evazioneaza cu alcool in fiecare an. Poate un an ar fi bine sa pazeasca fabricile clandestine si cu suma de pe 3 luni sa scoata Romania din evul mediu al tehnologiei Internet.

c) Poate cu ocazia asta se va lua atitudine in tot fluxul tehnologic, incepand de la piata de domenii unde ROTLD este cel mai slab sistem din Europa si care este folosit tot pentru interese de stat si personale, in legatura cu accesul liber si fara pumnul in gura , vezi manifestul public si lista poate continua.

d) Sunt curios cum va concura situl Guvernului (ca deocamdata nu simt si nu mi s-a spus ca e al meu) cu siturile mari din Romania si abia astept sa vad ce regie de publicitate o sa il ia in portofoliu. Ca doar ies de acolo si niste bani. La pariu 100% ca designul o sa contina si bannerele standard IAB.

e) Stirile date de televiziuni cu hackeri si nenorociri Internet, prin care nu e bine sa accesezi ca vorba aia, te fura si te prostesc isi vad apusul. Cu ce mama naibii o sa mai faca astia senzatie ? Pentru ca o sa creeze altfel panica intre oitele viitoare navigatoare de la sate, ca doar si pentru ei este eGuvernarea in aceeasi masura cu cele cablate la Internet in orase.

Dorinta care o am, este ca macar in domeniul asta, unde lucrurile sunt foarte sensibile din punct de vedere al comunicarii, sa se faca o dezbatere publica, sa se urmareasca beneficiul populatiei si nu sa se inventeze un site care o sa porneasca altfel cu 20-30.000 de situri-inamic.

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks