publicitate : 24 Noiembrie 2009, ultima editie din acest an a evenimentului Online Business Forum, care se va tine la Târgu Mureș. Mergand mai departe pe programul pilot, vom incerca ca evenimentul sa fie 25% prezentari si 75% studii de caz, mergand pe modelul hands-on, cu beneficii directe pentru companiile care vor fi prezente in sală. Înscrieri aici. Evenimentul este în continuare oferit gratuit.

Saptamana trecuta am organizat conferinta Plan IT! la Iași și am avut parte numai de surprize placute. Prima supriză a fost Iașiul, oraș in care nu mai fusesem. Metodic, de-a lungul timpului, am trecut numai pe lângă. Nu petrec mult timp in elogii arhitecturale, însă senzația generală a fost de spațiu, curat, liniște, boem, zâmbet. Vizita la Bolta Rece a completat muzical peisajul.

A doua surpriză a fost conferința în sine, care s-a desfașurat foarte bine, speakerii fiind deschiși, publicul fiind deschis la întrebări, volunari, teatru improvizat, teste si lume mulțumită. Cumva, trebuie să fac aceeași remarcă ca și la Brașov sau Pitești, dorința de informare si lipsa de stress, fac lucrurile să se întample la nivelul de entuziasm care îl știam în București acum 5 ani. În plus, Fillipe Carrera, lângă faptul ca e un speaker foarte bun si care implică sala, a avut plăcerea  sa îmi împărtășească amănunte despre Portugalia, din segmentul celor care nu le gasești în cărțile de istorie.

Și probabil cea mai plăcută supriză au fost oamenii, subiectele discutate, modul de vedea lucrurile. Este clar că dinamica este mult mai scăzută ca in București, dar așteptările companiilor sunt mai realiste. Piața e mai mică decât restul țării, însă problemele se rezolvă la fel. Sunt convins ca daca zona companiilor de IT de aici trec de complexul care îl au, vor deveni concurenți redutabili pentru București, Cluj, Brașov, Timișoara sau Mureș. Este o problema de încredere doar.

PS. Prezentarea de Web Project Management, care am promis ca o public pe blog.
Îi mulțumesc pe aceasta cale lui Adi Stan, cu care am facut cel mai lung drum din Moldova si am înțeles ca județul Bacău este cel mai mare din România … Plus Krumel, cu care am facut o analiză pertinentă a zonei de business care ar trebui sa fie reactivă la acțiunile companiilor de consultanță web din România.

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks