Un articol foarte interesant bazat pe cifre de contabilitate primara : venituri minus cheltuieli, impartit la numarul de zile. Privita din punct de vedere contabil, Romania este un business care pierde 21 milioane euro pe zi.

Statul roman, desi se imprumuta de 2 ori mai ieftin decat orice SRL, reuseste sa aiba cheltuieli mai mari cu 24% decat veniturile. Sa facem un calcul simplu :

– la 2 muncitori in mediul privat se gaseste un functionar intr-un organism de stat
– salariul mediu in mediul privat este undeva la 250 Euro, la care statul percepe taxe si impozite de 54% , adica sa zicem tot 250 Euro
– functionarul de la stat castiga in medie 500 Euro.
– profitul : imens

Concluzie : Romania privita ca afacere este foarte proasta. Privita ca stat, poate fi tratata doar cu viziune pe termen lung si din pacate oamenii sunt mici.

Sursa : Gandul, preluat de Bloombiz

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks