Conform sitului Investor.bg piata de publicitate online bulgareasca a atins urmatoarele valori : 2005 – 3.8 milioane USD ( 5.4 milioane leva ) , 2006 – 8.6 milioane USD ( 12.5 milioane leva ) iar in 2007 este asteptata sa atinga 20 milioane de leva ( 13.7 milioane USD ). Aceasta ar insemna o crestere cu 60% a cifrei.

Advertiserii de top sunt industria de telecomunicatii ( atat telefonia mobila cat si cea fixa ) , si sectorul financiar, indeosebi bancile. In Bulgaria piata de online sta la 5% din totalul cheltuielilor de publicitate si estimatul pentru viitorii ani merge in 7-10%.

Aceste cifre nu includ partea de brokeraj ( dealuri facute in proprietarii de situri si advertiseri ) sau Pay Per Click. Penetrarea bradbandului in Bulgaria este foarte mare.

Cresterile din Bulgaria se bazeaza pe o recunoastere a mediului Internet de catre companii. Increderea in online este foarte mare si multi fac afaceri prin intermediul Internetului.

PS. Romania, are estimat pe 2007, 8 milioane USD, iar increderea consumatorilor de publicitate este departe de a fi educata pentru acest mediu.

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks