Romania, piacere di conoscerti” si “Hola, soy Rumano!” sunt cele doua programe ale Guvernului Romaniei pentru a ameliora imaginea romanilor din Italia si Spania, o campanie care a cuprins un mix TV+Print+Internet si care a fost o investitie de 14 lei (4 Euro) pentru fiecare roman (28 milioane lei/2 mil romani emigrati).

Cele doua situri holasoyrumano.es (3000 vizitatori pe luna)  si  romaniapiacerediconoscerti.it (cca 6000 de vizitatori pe luna) merita vazute de toti romanii, ca sa aiba o idee despre cum se doreste pozitionarea identitatii lor nationale. Adica mie personal mi-au placut creatiile vizuale si ideile, insa ridic doua intrebari :
– daca campania s-a bazat in principal pe PR si buzz, costurile de productie sa fi fost atat de mari ?
– daca lunar se ating 10.000 de vizitatori in cele doua tari , la o populatie de 45 milioane (Spania) si 58 milioane (Italia), reprezinta o acoperire de 0,01% la nivel de populatie, hai sa zicem un 0,02% din populatia care are acces la Internet, adica …

Afise campanie Italia, unde romanii sunt prezentati ca bucatari, electricieni, gradinari, macelari, si surpriza .. directori ! Va las sa descoperiti romanii din pozele de mai jos.
Bucatari Electrician Gradinarul Macelarul Directorul
Mai multe detalii : Underclick.ro
Resurse interesante : Ordonarea tarilor lumii dupa populatie

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks