Pe 28 iulie va intra in vigoare un ordin al ANPC nr.433/2009, privind unele masuri de informare a consumatorilor, publicat in Monitorul Oficial nr.444 din 29.06.2009.

Cea mai tare faza este ca toate magazinele online vor fi OBLIGATE sa puna un link catre www.anpc.gov.ro pe prima pagina. Machetarea (ce darnicie … ) va fi lasata la latitudinea fiecarui magazin in parte, deh, sa nu strice chiar asa designul de tot.

In buna traditie romaneasca, in ordinul citat nu se precizeaza nimic referitor la sanctiunile pe care administratorii magazinelor online le pot primi daca nu se conformeaza.

Citam (multumim NoCash pentru informare) “pentru buna informare a consumatorilor si pentru a le acorda acestora posibilitatea sa isi exprime opinia cu privire la produsele si serviciile ce le sunt puse la dispozitie de catre operatorii economici, este obligatorie afisarea de catre acestia, la loc vizibil in spatiul de comercializare sau, dupa caz, de prestare a serviciilor, a unui anunt cu numarul de telefon TEL INFO – CONSUMATOR 0800 080 999 – linie telefonica cu apelare gratuita, precum si adresele, numerele de telefon/fax si adresele de email ale comisariatelor judetene pentru protectia consumatorilor, respectiv ale Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti, in a carui raza teritoriala se afla operatorul economic”.

Chiar astazi se intreba Stefaniu Gupi prin intermediul listei APTI
1. De ce nu merge situl MCTI , platit din banii nostri ?
2. De ce s-a ales praful de efrauda.ro care daca si-ar fi facut treaba nu mai trebuia masura de mai sus. Platit evident, tot din banii nostri.

Oare cei de la ANRC vor sa isi faca un PR mai buna la pagina web ? 🙂

Consultati si Ordinul ANPC 433/2009 si totodata Anexa 1 si Anexa 2

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks