Numerele destinate telefoniei fixe vor fi formate, din 3 mai 2008, din zece cifre si vor cuprinde prefixul national, indicativul de arie geografica si numarul local, pentru toate apelurile locale si nationale.

“Ora exacta” se va forma 1958, fata de 958 in prezent, iar pentru a apela serviciul “Protectia consumatorului” din judetul Constanta se va tasta 0241980.

Numarul unic 112 pentru apeluri de urgenta va ramane neschimbat.

Tranzitia la noul mod de formare a numerelor de telefon se va face in doua etape. Astfel, in perioada 3 mai – 31 iulie 2008, numerele de telefonie fixa vor putea fi apelate atat in formatul actual, cat si in noul format, iar abonatii vor fi informati cu privire la modificarea modului de formare a numerelor.
In perioada 1 august – 20 septembrie 2008, abonatii vor fi informati, prin intermediul unui mesaj vocal sau a unui mesaj scris, cu privire la noul format al numarului, dar apelul nu va mai fi rutat catre destinatie.

Se prevede deschiderea unui nou subdomeniu de numerotatie pentru telefonia mobila, si anume 070, pentru serviciile oferite de furnizorii de retele mobile virtuale (MVNO – Mobile Virtual Network Operator), furnizori care ofera servicii prin utilizarea unor elemente ale altor retele publice mobile, pe baza unor acorduri incheiate cu operatorii acestora. In cadrul PNN revizuit, in domeniul de numerotatie 0Z=03 (retelele furnizorilor alternativi de telefonie fixa) se introduce o noua categorie de numere, si anume cele independente de locatie (in subdomeniile 037, 038, 039). Aceste resurse vor putea fi utilizate pentru furnizarea de servicii la orice locatie de pe teritoriul national. Astfel, ANRCTI urmareste sa asigure resurse adecvate evolutiei tehnologice a retelelor utilizate pentru furnizarea serviciilor de comunicatii electronice, cum ar fi utilizarea tehnologiei Internet Protocol (IP), convergenta fix-mobil si altele.

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks