Visul meu de “internetizare” a ruralului se pare ca se misca. Aproximativ 8% din populatia Romaniei va fi atinsa prin acest program. Ce e important > faptul ca acesti oameni vin din mediul rural sau urban fara acces la Internet, adica se adauga internautilor actuali. Am experienta proiectului pilot de la Sinca Veche si succesul l-am vazut cu ochii mei. In curand vom targeta : RURAL, peste 18 ani, ….

Proiectul Economia bazata pe cunoastere este coordonat de MCTI in parteneriat cu Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Culturii si Cultelor si Agentia Nationala pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie.

Costul total al proiectului se ridica la 69,4 milioane dolari, contributia Guvernului fiind de 9,4 milioane dolari. Diferenta este asigurata printr-un imprumut acordat de Banca Mondiala. Raportat la populatia României, proiectul se va adresa unui procent de 8,02% dintre locuitori, respectiv peste 1,7 milioane de persoane din mediul rural si urban.

Echipamentele si serviciile vor fi instalate in 251 de sedii de primarie, 251 de biblioteci publice, peste 485 de scoli gimnaziale si 251 de puncte de acces public la informatie.

Romtelecom, Vodafone, Orange si RDS&RCS se numara printre ofertantii la licitatia pentru echipamentele si serviciile IT&C necesare.

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks