Buzz 1 | 2 decembrie 2011 | incerca  i-FluxOnline Business, sau Arena.

Spotify are o solutie contra piratajului

David Ek, fondatorul Spotify a tinut prima sa conferinta de presa, facand declaratii despre integrarea sitului sau cu Facebook. Declaratia cea mai importanta este deschiderea platformei catre toata lumea : cantareti, case de discuri, studiouri de productie, agentii de marketing sau de bilete, etc … astfel incat fiecare sa isi gestioneze propriul continut. Mai mult share intre utilizatori, mai mult continut, mai putina piraterie….
sursa : Paid Content (30 noiembrie)

o initiativa pornita  in 2010, in  Romania, France, UK
Facebook Page Europe Internet Invest Tweets Europe Internet Invest Youtube Channel Europe Internet Invest Flickr Stream Europe Internet Invest LinkedIn Profile Europe Internet Invest RSS Feed Europe Internet Invest

Wiktik finantat cu 400.000 €

O noua initiativa in sfera siturilor de anunturi in limba franceza, de data aceasta cu tenta profesionala, Wiktik face rost de 420k Euro, de la 2C Invest, un fond de investitii al camerei de comert din Var, de la PACA si  reteaua de Business Angels din VAR….
sursa : Journal du Net (30 noiembrie)

Newscreed finantat cu 4 mil $

Pornita in 2008 cu scopul clar de a revolutiona modul in care se culeg stirile pe Internet, algoritmii care stau la baza acestora, si incercarea de a rezolva problema din perspectiva utilizatorului, initiativa celor de la newscreed se pare ca a reusit sa obtina o finantare de 4 milioane de dolari pentru a continua munca. First Mark Capital, Lerer Ventures, AOL Ventures, Advancit Capital, Floodgate, IA Ventures, Naval Ravikant.
sursa : gigaOM / original (30 noiembrie)

Adobe inca un pas catre publicitate online

Dupa ce a cumparat Omniture, Demdex si Auditure, Adobe mai face inca un pas catre publicitatea online prin achizitia Efficient Frontier, largindu-si instrumentele de marketing online….
sursa :  Mashable (30 noiembrie)

Dawanda intra pe piata din Franta, dupa o finantare de 4 mil €

Platforma de comert electronic germana destinata particularilor si artizanilor, Dawanda, inspirata de situl american Etsy, incepe ofensiva europeana, in special in Franta. 65 de angajati, aproape 2 milioane de produse la vanzare, si un start-up profitabil inca de la ineput. Au investit Xavier Niel (a 8-a avere din Franta) si Kima Ventures .
sursa :  JDN (30 noiembrie)

selection made by ….
Claudiu Gamulescu,
FacebookTwitterLinkedIn

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks