Astazi am inceput ziua cu un telefon. O fata, de la un oficiu de vanzari, de la o firma destul de cunoscuta, ma suna sa ma intrebe daca nu vreau marca inregistrata pentru Underclick. Langa faptul ca are peste 5 ani si a devenit marca de notorietate, am raspuns pozitiv. Dupa care m-am pomenit cu un mail automat si o lista de tarife atasata. Cerinta mea a fost sa inregistrez marca european, serviciu taxat cu 250 Euro cautarea in baza de date, si 1500 Euro inregistrarea.Vanzatorul extrem de slab mi-a raspuns cu un copy-paste (obtinut probabil in urma trainingurilor avansate).

Mai jos gasiti procedurile de inregistrare a marcii daca nu stiti cum se procedeaza.

Pentru cei care nu stiu research-ul pentru o anumita marca comunitara europeana se poate face in baza de date europeana, gratuit, si inregistrarea marcii se poate face online, inclusiv in limba romana, pentru o taxa de 900 Euro, la care primiti si un discount de 150 Euro daca o faceti si platiti online. Aceste forme pot fi folosite si pentru logo sau design.

Daca vreti sa cautati marca inregistrata in Romania, puteti consulta baza de date de la OSIM, care are o acuratete destul de mare. Aici gasiti tarife si proceduri prin care se poate face fara mare bataie de cap. In ce priveste verificarea internationala, la OMPI, exista o baza de date imensa, actualizata zilnic, unde gasiti si Romania.

Verificarea marcilor internationale, se face in baza tratatului de la Madrid. In ultimul camp (contracted parties) puteti folosi prescurtarea de tara (RO) si veti gasi 124934 marci inregistrate pentru Romania.

Asadar, studiati putin documentele, linkurile de pe Internet si veti scuti 1000 Euro. Eu cel putin m-am simtit ca atunci cand am aflat ca existau oameni care plateau bani grei pentru inscrierea la Loteria Vizelor si niste ”baieti” veneau si le faceau doua poze care le faceau ulterior upload cu un formular. Internet, mare minune esti …

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks