Cand m-am mutat din Bucuresti acum 7 luni principalul motiv care l-am invocat a fost calitatea vietii, Bucurestiul devenind pentru mine un oras care nu il mai intelegeam deloc. In cazul meu, Internetul a fost elementul castigator, practic relocarea fiind una de forma si nu una de fond, fibra optica asigurand continuitatea activitatii. Mi-am adus aminte de acest lucru in urma studiului despre calitatea vietii publicat de Mercer acum o luna jumate si care abia acum l-am vazut prin presa romaneasca, evident cu unele mici neconcordante.

Orasul Bucuresti ocupa ultimul loc din Europa si locul 85 in lume, la egalitate cu orasul chinez Dalian in studiul facut de The Economist (care m-au contactat si pe mine pentru studiul privind dezvoltarea IT si fondurile europene pentru tehnologie).Mai stau prost Varsovia(70), Sofia(79), Bratislava(65), Praga(60), Budapesta(55).

vezi clasamentul oficial pe tari, Europa fiind reprezentata de mai multe tari in top.

vezi si clasificarea oraselor dupa mediul de afaceri facuta de Cushman & Wakefield, rapoartele 2003-2008

24 de orase din Top 50 sunt din Europa. Pentru alte comparatii vizitati Mercer. Oricare ar fi topul se pare ca aceleasi orase ies in fata, un motiv de gandire pentru cei care vor sa traiasca mai bine : Viena ? Geneva ? Zurich ? Vancouver ?

top-orase2009

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks