Utilizatorii site-urilor de socializare, cum ar fi MySpace sau Facebook, sunt victimele diviziunii claselor sociale, conform unui studiu realizat la Universitatea Berkeley, transmite BBC News online. Proiectul, desfasurat pe o perioada de sase luni, consta in interviuri realizate cu utilizatorii acestui gen de distractie, si releva faptul ca acestia nu sunt divizati doar in ceea ce priveste preferintele muzicale. Studiul arata ca limitele dintre clasele sociale de utilizatori sunt extrem de bine trasate in rândul tinerilor americani care utilizeaza site-urile de socializare.

Datele cercetarii releva faptul ca utilizatorii Facebook provin din rândul unor familii mai instarite si, cel mai probabil, vor urma cursurile unui colegiu, in timp ce utilizatorii MySpace tind sa se angajeze dupa terminarea liceului, in detrimentul continuarii studiilor.

Cercetatorii universitatii precizeaza ca, in societatea americana, definirea termenului de “clasa” este extrem de dificila deoarece, spre deosebire de alte natiuni, impartirea nu se face folosind criteriile economice. Termenul de “clasa” in societatea americana se refera, in principal, la viata sociala si retelele sociale ale indivizilor si la modul in care acestia se definesc si isi definesc relatiile. “Retelele sociale sunt legate puternic de geografie, rasa si religie, acestia fiind factori importanti in ceea ce priveste divizunea sociala, si deci, clasele sociale”, a declarat Danah Boyd, cercetator.

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks