Via Marius aflu ca Germania a luat aprobarea Comisiei Europene de a dezvolta un sistem de cautare pe Internet performant, si mai mult … relevant. De fapt de aici pleaca initiativa europeana, numita TEZEU, de a realiza un motor de cautare in care sa se ofere mai multa informatie de calitate.

Proiectul in valoare de 166 milioane Euro este un joint-venture francezo-german ( francezii au dezvoltat deja o parte din platforma de marketing Quaero ) , menit sa concureze ( pe cat poate ) rivalul american de la Google.Germania a votat deja o finantare de 120 milioane de Euro, iar Franta este aproape sa voteze si ea o finantare de 90 de milioane. Numai cercetarea pentru acest proiect va dura pana in anul 2011. Se vizeaza un nou segment de algoritmi si o logica web avansata, la nivelul milieniului trei.

Chestiunea nu e daca Europa va reusi sa bata America, pentru ca nu va reusi. Insa o noua abordare la nivel mental, vizavi de o mai buna logica a cautarilor ( care recunosc ca de un timp devin din ce in ce mai junk si cu Google ), nu poatefi decat benefica. Si as aprecia daca in eforturile europenilor de a face lucuri de calitate in primul rand s-ar bifa sa se lucreze cu europeni.Adica aceeasi forta de munca care o folosesc si americanii …

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks