De la Andrei, WhiteImage, formula MarketingSherpa

ECE = 3lq + 2or + 2bc + 2it + ef + dr
Adica Eficienta unei campanii de newsletter este dependenta in primul rand de calitatea listei, oamenii inscrisi la newsletter si motivele care i-au determinat sa o faca si sa ramana ( 27% importanta). Daca newsletterul este scris BINE si in concordanta cu promisiunea initiala , atunci inca 36% din succes e asigurat. Restul procentelor sunt date de cand e trimis newsletterul, subiectul (atractivitatea initiala) si in numele cui se trimite. Ultimul amanunt este in directa dependenta, adica tehnicul, se trimite sau nu, e in inbox, bulk sau unde? (server & white listing).

Romania : cele mai mari costuri la o companie (percepute) sunt in legatura cu autorizarea listei “albe”, adica pleaca invers si nu evolueaza deloc. Copyrighteri se platesc slab si calitatea e proportionala, marketing in formarea listei si comunicare .. catre zero. Doar cateva situri unde sunt jurnalisti mai “misca” ceva insa au targetul foarte disipat. Plus ca nu prea se crede in eficienta lor. Eu sunt pro-newslettere desi imi fac mea-culpa si la rata mea de transmisie ( Newsletter) .

Unde:

ECE = Email Campaign Effectiveness
lq = List Quality
or = Offer Relevance
bc = Body Copy
it = Intrinsic Timing (Send Time and Urgency)
ef = Envelope Fields (From and Subject Lines)
dr = Deliverability Rate

PDA Jama este link sponsorizat de Marketonline.ro in prima campanie sociala de blogging, care are ca rezultat o donatie de 30.001 RON catre Cercetasii Romaniei.

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks