Citind un articol recomandat de LinkedIN am dat peste una din frazele care definesc antreprenorul , care o gasesc foarte ok.

Entrepreneurship is the pursuit of opportunity without regard to resources currently controlled. ( “Breakthrough Entrepreneurship, John Burgstone)

Trecand peste cultura americana si modul in care vinzi partenerilor bucatele din viziunea viitoare, retrospectiv punctual constat ca pentru 80% din proiecte nu am avut resurse cand le-am pornit. Si ca una din strategiile cele mai bune aplicate a fost cea de pivotare (destul de permisiva piata romaneasca la asa ceva), adica am schimbat rolul si destinatia pe parcurs, am rafinat, pana au ajuns sa fie cristalizate in idee si actiune.

Alte definitii :

Entrepreneur =  someone who organizes a business venture and assumes the risk for it. (Princeton)

Entrepreneurship = the act of being an entrepreneur, which can be defined as “one who undertakes innovations, finance and business acumen in an effort to transform innovations into economic goods”. This may result in new organizations or may be part of revitalizing mature organizations in response to a perceived opportunity (Wikipedia)

Enrepreneur = one who organizes, manages, and assumes the risks of a business or enterprise (Merriam Webster)

Si sa nu uitam de o noua specie, una din cele mai pretuite in Franta, cei care au curajul sa preia unele afaceri care nu merg si sa le rentabilizeze : Repreneur-ul.

 

 

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks