Coperta a fost cea care mi-a atras atentia. Se pare ca este pentru prima data in istoria ei cand revista TIME Magazine publica (in luna februarie) o coperta interactiva, un labirint pe care cititorii sai il poata rezolva. Dincolo de coperta, un ansamblu de studii bine documentate despre LONGEVITATE, incercand sa acopere totul de la “pilule magice” pana la obiceiuri si practici zilnice. (Imi) Fac un rezumat cu ce mi s-a parut mai interesant.

In primul rand sunt 5 “Zone Albastre” unde statisticile legate de varsta sunt date peste cap : Sardinia, Okinawa, Nicoya, Loma Linda, Ikaria aflate in Italia, Japonia, Costa Rica, USA si Grecia.  Cu toata industria de vandut vise din jurul lor. In al doilea rand sunt practici : inot, socializare, dieta, sport, etc. Adunate dau o viata sanatoasa, deci mai lunga. Pe rand:

10 pasi simpli ca sa traiesti mai mult

Familia – desi scopul tuturor este sa “fuga” de acasa pentru ca altfel nu se poate obtine emanciparea, important e sa aiba o relatie de armonie cu familia apropiata (parteneri, copii). Daca se poate si cu cercul 2 (parinti, socri) si cercul 3 (alte rude) …  e minunat.

Comunitatea – Este normal, suntem niste animale sociale. Foarte slabe individual, tari cand suntem in turma sau in haita. Schimbul de idei este cel mai tare sport pentru creier (nu schimbul de idei vazute la televizor). Singurul vector este sa te implici activ in comunitatea unde traiesti, chiar daca inseamna la tine pe strada – aceasta vine prioritar fata de celelate proiectii oras, judet, regiune, tara, etc …

Telul in viata, Rostul, Cap-Compasul, Tinta, Scopul … Cel in cautarea cui au plecat multi insa pe parcurs majoritatea nu isi mai bat capul decat cu sa mancam bine, sa dormim mult si apoi vedem noi la pensie. Cred ca e bine sa ai mai multe Scopuri in viata, personal, profesional, comunitar, ideatic, revolutionar, inventiv.

Mancarea. Cu cat este mai bun carburantul, cu atat merge mai bine motorul. Ca bio, ca mai putina, ca mai bine armonizata, ca discutata in timp ce se serveste, colorata sau suprinzatoare. Sunt de acord cu noile tendite vestice care sunt pro ca mancarea sa fie scumpa ca sa fie mai de calitate.

Somnul. Indispensabilul reparator. Siesta de la pranz. Puiul de somn furat in tren. Ajutat de melissa, verveine sau alte ceaiuri minune ca sa visezi colorat. Linistit, fara griji cu ce fac cand ma scol

Prietenii. Greu de facut, greu de pastrat. Cicero spunea ca prieteniile cele mai trainice se bazeaza pe moravuri comune. Si dureaza atata vreme cat obiceiurile.

Genele – cea mai de soi pare a fi PAI1, daca o ai traiesti 10% statistic mai mult.

Recele – contactul din cand in cand al corpului cu apa rece si cu frigul. Dusuri reci, bai reci in rau sau in Ocean, temperatura mai mica in casa. Aici sunt convins ca e un mare challenge pentru multi din cei care ii cunosc, care viseaza numai Sud, Apa Calda si Tricouri.

Miscarea – de cand ceasurile conectate masoara cei 10.000 pasi parca s-a mai sensibilizat populatia la subiect. 15 mii si mai bine. Bine orice ce e in plus fata de statul pe canapea la televizor.

Religia sau mai bine zis Valorile Crezului, fie ca este practicat in grup (punctul2) sau individual. Foarte importanta este cultivarea zi de zi a valorilor care sunt baza oricarei religii, sa stii si sa dai, sa practici.

  • Respect
  • Compasiune
  • Armonie
  • Meditatia
  • Recunostinta
  • Caritatea
  • Umilinta
  • Ingrijirea propriei sanatati

Personal cred ca per snsamblu sunt la 7-8 din 10 si lucrez la fine-tuning. Sunt foarte implicat in comunitate si in familia de primul nivel , am un scop foarte bine definit in viata, ma misc bine, mananc, dorm, sunt creativ, am prieteni. Cred ca trebuie sa imi reconsider si mai mult relatia cu “recele” in sensul sa il cultiv mai bine. De asemenea avorizez meditatia mai mult si ingrijirea propriei sanatati in ultima vreme. Stiu ca in general suna a platitudini, insa luate fiecare in parte e bine sa ne amintim din cand in cand.

Tot din revista am aflat si ca exista o specie de meduza, numita “Immortal Jellyfish” pentru ca nimeni nu poate sa spuna cat traieste. Cand este in pericol re-devine ganglionul initial in care apoi se redezvolta la stadiul de adult, in care sta pana apare vreo primejdie.

Well, aveti de rezolvat un labirint foarte-foarte frumos desenat.

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks