Mi-am pus intrebarea dupa ce am citit articolul referitor la batalia in minute pentru piata telecom din Romania. Bref, este vorba de optiunile care le ai la cartela preplatita, Cosmote venind cu un bonus de 5000 de minute pentru 1 Eurocent (well oferta e putin mai complicata, insa basics pentru suma de 6 Euro primesti 10.000 minute in retea, un 5.99+0.01). Asta in conditiile in care Vodafone si Orange licitasera deja pana la 3000 minute.

Cum s-a molipsit de la Adi pasiunea pentru calcule, am inceput sa procesez. 167 de ore. Asta inseamna 21 de bucati de 8 ore (raportez la 22 de zile lucratoare cat are luna, a 8 ore ziua). Echivalentul in timp al unei luni de munca cu doar 6 Euro … Daca accept oferta ca sa o consum ma asteapta o luna in care eu imi vand parte din viata mea pentru cativa banuti (si optiuni de vis). Este evident ca oferta nu e facuta sa fie consumata, ca este destinata adolescentilor care au timp de vorbit si nu invatat, ca este destinata batranilor de altfel foarte sociabili in Romania sau celor care au servici de portar la o fabrica falimentara.

De altfel ma apucasem sa scriu ca sa marchez momentul in care companiile de telecomunicatii o sa puna in centrul ofertelor care le fac confortul tau, si nu sa te indemne la ne-munca, timp pierdut aiurea la telefon de dragul consumarii minutelor sau la conversatii sterile. Daca as fi Consiliul Concurentei sau OPC m-as autosesiza in acest caz. Ofertele sunt generoase, nu …, mai mult decat generoase …, insa ar trebui sa mentina parametrii decentei. Doar a uneia impuse, daca vorbim de etica.

Si ca sa inchei tot cu un calcul, o companie poate sa isi rezolve cu un mic neajuns logistic de a avea 3 telefone la birou problema telecomunicatiilor, beneficiile de comunicare fiind de 5-10.000 minute pe luna cu 15 Euro.

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks