Undeva in fata unui teren de antrenament pentru echitatie in St-Germain en Laye era o mama care isi privea fiica antrenand un dublu-ponei. Intrand in vorba cu ea, ne-a spus “trebuie alergati in special pentru a-si imbunatati tranzitul intestinal, dar si pentru a le intari muschii. Altfel este foarte comod pentru ei ca stau in boxe si au fânul textual la botul calului”.

Mi-a adus aminte de faptul ca noi oamenii, mereu “facem ceva”, iar acest ceva este legat in mare de nevoia de miscare si in subsidiar de instinctul de supravietuire, nu neaparat de cultura muncii, (care se invata la vremea ei sau nu). Si “facutul ceva-ului” este proportional cu cantitatea de energie care o punem in slujba lui – de unde si povestile de succes cu oameni care se autodepasesc in cheltuirea energiei si fac lucruri extraordinare.

Cine cunoaste tarile din Est cunoaste si un posibil raspuns la intrebarea “Cu ce va mai ocupati? – eh, cu business-ul, cu alergatura …”. Partea proasta e ca in Est alergatura are o productivitate mica. Miscare inseamna supravietuire inainte de motivatie, inseamna un tranzit mai bun inainte de a fi munca. Cu mica paranteza ca e bine ca alergatura sa nu fie facuta cu masina 🙂 Sa nu uitam ca suntem cei mai buni “miscatori lenti de anduranta ” de pe planeta.

Banii si Gloria sunt doua concepte (relativ moderne, sub 7000 de ani), valabile universal pentru specia umana. Ele nu reies din nevoia primara de socializare, ci se folosesc de ea ca sa devina conducatori de activitate. Combinate cu “alergatura” ele vor fi potentate foarte mult. Intr-o lume care face ORICE pentru a-si conserva energia, cei care o conserva ii vor admira pe cei care o cheltuie directionat, devenind modele, adevarate centrifuge de bani si glorie.

Fiecare dintre noi incercam sa ne pozitionam pe o linie a fericirii trasata ca si consum energetic intre NIMICthe Buddha Way (maxim de conservare energetica) si TOTACUMhyperactivitatea citadina (maxim de energie cerut, consuma tot si deschide noi si noi oportunitati de cheltuieli energetice).

Am retinut o statistica care spunea ca daca faci 20% din timp ce vrei in viata este ok, poti sa te impaci cu restul de 80% din timp in care poate nu faci ce vrei, ce este in acord cu tine, cu ideile tale sau cu energia ta. Daca esti capitanul echipei de fotbal duminica este ok ca esti responsabil cu spalatul pe jos intr-o cladire de birouri. Naoki Higashida are un concept bestial pentru fericire, il numeste Happy Enough Adult“.

Reverse Engineering: Somnul bun, Mancarea Buna si Exercitiile fizice pe post de Miscare sunt MONEDA pentru Energie. Cu cat bagam mai mult din acestea pe o parte, cu atat putem cheltui mai mult pentru “alergatura” si “facutul ceva-ului”. Daca este bine directionata energia se va transforma in bani si faima. Daca nu, macar va furniza ratiunea de a fi, va conferi o viata mai plina, cu o doza mare de fericire.

Deci “Cu ce va mai ocupati? – eh, cu Business-ul, cu Alergatura …, pentru ca am mancat bine, am dormit si sunt in forma”.
Cu cat mai multe rezultate
Si daca se poate pe jos

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks