Retinem data de 15 decembrie 2008. Un inceput de saptamana absolut spectaculos din punct de vedere al miscarilor pe piata siturilor de Business 2 Business si Business 2 Consumer. Este vorba de relansarea a doi monstri pe piata locala.

Primul a activat ca primul site de B2B din Romania si este un site de care ma leaga multe amintiri in mai mult de doi ani petrecuti la conducerea firmei Medianet. Un site cu un look nou, refreshing, elemente de 2.0 multe si doua sectiuni noi cred ca interesante: Licitatii Publice si Club Discount care se transforma intr-un produs web dintr-un produs email. Evident ca mai sunt tot felul de probleme la filtraje si gasirea informatiei in site care nu este prea facila si mai suporta imbunatatiri, la sectiunile de anunturi care nu stiu daca sunt moderate si lista poate continua insa nu acesta e topicul. Per ansamblu miscarea a fost buna si mentine linia variantei anterioare. Deci … Clubafaceri.ro reloaded.

Al doilea site, un alt business mare, prezent inca din anii 2000 pe net s-a lansat ieri cu un concept agresiv pentru consumator. Desi situl daca il testezi fara www in fata nu merge, ceea ce e un task simplu pentru omul de la servere, daca reusesti sa intri ramai cu o impresie buna (as zice eu de Google). Situl pare la prima vedere o simpla cautare, dublat de un sistem de harti care merita toata aprecierea, insa e un portal imens care are tot ce ii trebuie. Cu sugestii de cuvinte, Ajax si alte tehnologii si look 2.0, situl va fi un concurent serios pentru piata, mai ales ca are in spate un brand puternic si credibilitate. Asadar … PaginiAurii.ro cu www.

Si desi nu este de ieri ci de luna trecuta,  imi permit sa mai adaug o lansare care a schimbat radical spatiul autohton romanesc in siturile de B2C, anume intrarea EBay in Romania prin brandul Mobile. Desi romanii foloseau in mod curent acest site in germana, compania americana nu s-a oprit aici, descoperind potentialul imens al acestei nise de piata. Un site tradus, care deserveste parcurile din Germania, nascut din alergatul romanilor pentru masinile din Germania. De cand insa cu criza poate ca o sa devina si concurent local pentru alte situri de anunturi masini. Asadar … Mobile.ro nu mai e .de

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks