Prima data a fost lupta dintre cel mai mare vanzator american de carti, Barnes and Noble, si un website care vroia sa devina cel mai mare din lume, Amazon.com. A castigat cel de-al doilea si eu personal am vazut zeci de studii de caz cu “asa nu”, “asa da”. Esenta tuturor povestilor deriva de fapt din faptul ca Amazon a crezut si a mizat pe online, BN nu. Ca sa updatez putin situatia, cativa ani mai tarziu, dupa pierderea bataliei, BN a inceput sa vanda online.

In alt razboi batalia se dadea intre e-readere si tablete PC, adica intre dispozitive capabile sa incarce si sa redea carti si computere mici, plate, care puteau face si ele asa ceva in afara altor specialitati. Argumentele erau de tot felul : pretul, greutate, uzabilitate, tehnologie, si lideri de piata sunt Amazon (Kindle) si Sony la e-readers, Apple (iPad) alearga rapid catre top la tablete.

Barnes and Noble, vine din urma si loveste in punctul numit “culoare”, aducand un e-reader color, numit Nook Color, cu care ia fata lui Amazon si Sony, punctand major in acest final de an, cand tehnologia clar este greu sa fie depasita pana la marile achizitii de sarbatori, pentru care BN pregateste vanzari masive. Poate fi un reviriment si oricum competitia intareste lupta.

Concluzii ?
– Ar fi bine ca BN sa devina un concurent puternic pentru Amazon.com ca sa avem o piata mai diversificata
– eReaders si Tabletele PC o sa evolueze in cativa ani astfel incat sa nu mai discutam de doua produse ci de unul, plat, color, cu capacitati de procesare, usor, etc … preferabil oferit de mai multi furnizori.

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks