Titlul care mi-a atras atentia a fost “Cat de multe aplicatii pot fi considerate foarte multe? “(articol), un material rezultat in urma studiului folosirii aplicatiilor pentru iPad si iPhone. Deja exista in acest moment 90.000 aplicatii pentru iPad !

Astfel, trebuie facuta o diferenta intre numarul de aplicatii downloadate si numarul de aplicatii folosite . Cei care au downloadat cateva aplicatii, le folosesc si in mod curent, cei care au downloadat multe, nu le folosesc.

In ce priveste iPhone-ul, majoritatea folosesc sub 7 aplicatii in mod curent (poate asta e in legatura si cu cele 7 canale pe care creierul poate sa le proceseze in acelasi timp :). Am verificat si iPhone-ul personal, am 23 de aplicatii downloadate si folosesc in mod curent 6 dintre ele, deci sunt ca profil in studiu .

Cele mai downloadate sunt : stiri, urmat de social media, jocuri, stiri IT, mesagerie instantanee. 80% din aceste aplicatii sunt descoperite ca urmare a cautarii in App Store.

Un alt studiu, facut de Ipsos si Yahoo, releva faptul ca oamenii desi au tablete, prefera browsingul si shoppingul pe computerile clasice. Folosirea de aplicatii oricum nu este activitatea prioritara pentru detinatorii de tablete.

Concluzia este ca marketerii ar trebui sa fie mult mai atenti in crearea si aducerea noilor aplicatii pe piata, sa fie in conformitate cu necesitatile clientilor.

Sfatul meu este daca sunteti marketer sa folositi Appscend , si sa va consultati cu Vitality Media pentru chestiuni care privesc aplicatii in Romania.

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks