Stau si ma gandesc care sunt adevaratele motive care il fac pe un om sa actioneze intr-un anumit mod. Si daca prin calomnie se urmareste audienta sau pur si simplu e o chestiune de dirty business. Dedic acestui post unui om cu care am incercat sa comunic insa constat ca mi-am pierdut timpul : Valentin Petcu, alias Zoso pentru cei care il folosesc ca etalon pt presa de scandal online.

Imi aduc aminte de zoso.ro ca era un director web, (nu am regasit din pacate in archive.org acea perioada), dupa care, a devenit blog (nu mai tin minte daca nu a incercat sa fie si un site de torrents intre timp). Cert e ca apartine in continuare lui Bobby Voicu (Yahoo), protectie pe care acesta i-a oferit-o dupa cum spunea si Zoso “sa nu mananc bataie pentru ce scriu”. Dar deh, era mai mic si mai nebagat in seama. Intre timp a reusit sa aiba audienta, bravo lui. Cateodata e amuzant insa in majoritatea cazurilor calomniaza intentionat pentru a discredita. Asta e o chestiune de dirty business, pe care cititorii lui nu o inteleg, dar interactiunile in businessul online trebuie protejate. Asta e un alt topic insa.

1. Daca ii explici unui om un lucru de mai multe ori si el persista in a afirma acel lucru desi stie ca nu e asa, se numeste cred ca rau-intentionat. Zoso chiar cred ca este asa.
2. Daca publici informatii nefondate sau doar franturi de adevar, nu se numeste ca esti “primul”, ci fie iti lipseste o capacitate buna de analiza, fie ti se “livreaza” doar putin, din care, obtii doar privitori insa nu si respect. Cred ca lui Zoso ii place sa fie mai mult controversat decat credibil.

Intr-un fel imi confer prin acest mesaj dreptul la replica:
—-

In toate posturile sale Zoso imi leaga si in prezent numele de Clubafaceri. Am participat la construirea acelui site si l-am condus 2 ani. Dupa care am plecat. A fost o perioada tare frumoasa insa in momentul de fata nu am nici o legatura cu Clubafaceri. I-am explicat de cel putin 5 ori ca nu am nici o treaba cu acest site in afara de prietenia care ma leaga de cei care il conduc. Si ca nu am NICI o legatura cu diverse acuzatii care el i le aduce acestui site. In aceasta situatie sunt mai multe situri de care crede el ca ma ocup … wrong! Evil sau Imbecil ? R : Evil

Mai nou publica la el in site un email de la un fost angajat de la o firma partenera. Caruia ii confera o valoare de “poetic justice”. Ataca profesionalismul asupra unor clienti de-ai mei sau actiuni interne ce privesc politica companiei. Dovedeste ca se agata de orice pt audienta. Daca cumva nu dormeai noaptea de cum ma descurc in afaceri si daca anagajatii mei sunt fericiti, iti pot raspunde : totul se triaza in viata. Si clientii buni sau rai, si angajatii buni sau rai. Evil sau Imbecil ? R : Prost informat

Mi-a pus o eticheta cica de “spammer”, datorita unor actiuni facute de niste situri cu care am interactionat de-a lungul vietii. Si mai mult o proclama sus si tare. I-am explicat de cateva ori ca nu am nimic de-a face cu cele insinuate de el. Dar NICI o legatura. Continua sa o faca, si probabil ca daca i-as raspunde cu aceeasi moneda m-as cobori la nivelul de mahala, care il remarcam si la ultima conferinta unde a reusit sa faca audientei sa ii fie rusine, si pacat de evenimentele facute de Manafu ca sunt alterate de astfel de discursuri. Evil sau Imbecil ? R : Autist

Mutarea mea de la ARBO Media la Netbridge marcheaza perioada atacurilor constante din partea domnului Petcu. Stie toata lumea ca atacurile la adresa mea au o componenta comandata. Si eu stiu, si de aceea nici nu am reactionat pana acum la mizeriile aruncate. Dupa cum imi spunea la o masa la restaurant “trebuie sa o fac ca … trebuie”. Dar poate era vinul de vina ca am glumit cu omul care a doua zi nu mai contenea cu cuvintele urate la el pe blog la adresa mea. Evil sau Imbecil ? R : Manipulat ?

(update : am renuntat la “acestui” in fav “domnului”. Suna mai bine. Am renuntat la o fraza care s-a dovedit ca putea induce lumea in eroare asupra surselor “rautatii”)

As putea continua la nesfarsit cu exemple din cele de mai sus. Discreditarea are un scop anume. Insa sa nu uitam ca e o medalie cu revers. Si solutii exista pentru fiecare lucru. Scriu acest post pentru cei care ma cunosc si cu care pot avea dialog normal.

Pana astazi am crezut ca poti fi fie “prost”, fie “prost informat”. Domnul Valentin Petcu imi demonstreaza ca pot exista ambele daca iti propui. Ia tu audienta , ca eu imi propun sa imi vad de business. Atept doar reactii negative din partea ta, ca dpdv intelectual sau business m-ai lamurit. Astept 2 posturi pe saptamana ca vin alegerile !

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks