MCTI a lansat Axa 3 Fonduri Structurale in care se ofera suport pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii electronice pentru afaceri

  • Implementarea de sisteme informatice de comert electronic.
  • Implementarea de sisteme informatice pentru licitatii electronice.
  • Implementarea de sisteme informatice pentru tranzactii electronice securizate;
  • Implementarea de sisteme informatice de e-payment
  • Implementarea de sisteme de e-learning pentru IMM
  • Implementarea altor sisteme informatice pentru dezvoltarea / optimizarea activitatii companiei (B2B, B2C)

Valoarea maxima a finantarii acordate pentru operatiunea 1 este de 1600000 RON (cca.500000 EUR) . Platforma nerambursabila este de pana la 80%, depinde daca este pentru investitii, utilare sau traininguri.
Beneficiarii eligibili acestui domeniu de interventie sunt IMM-urile

Desi initial am sperat ca putem beneficia de o finantare europeana pentru solutia de comert electronic Hermes 1.0 , care la finele anului 2007 dupa 1 an si 3 luni de munca va trece la versiunea 2.0 , am constatat ca fondurile structurale sunt destinate investitiilor in magazinele virtuale ( soft, utilare, personal,logistica ). Proiectele se pot depune pana in luna martie 2008, iar valoarea minima a unui proiect este de 10.000 Euro . Ceea ce este bine ca triaza antreprenorii de entuziasti si incurajeaza venirea in business chiar a celor care cred in comertul electronic.

Polonia a inceput sa incurajeze comertul electronic acum 4 ani de zile. Nu numai prin fonduri ci si prin ajutor guvernamental, taxe mai scazute, scutiri de TVA. Dupa 4 ani Polonia a reusit sa surclaseze Germania si Olanda, cele 2 tari care mai reusisera sa reziste comertului electronic polonez.

In ianuarie voi depune un dosar ca sa putem urmari si procedura de lucru pentru aceste fonduri structurale. In caz ca mai este cineva interesat, il rog sa ma contacteze.

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks