Analiza Tehnică 5S

Sănătate, Software, Securitate, Stocare, Sisteme sunt cei cinci « S »
Conceptul 5S
Lângă conceptul CEDAC o să mai introduc  încă un concept, acela de 5S. Nu … nu este un nou model de iPhone dacă cumva ați mustăcit la acest gând … Este sistemul de analiză tehnică al Conținutului, când mă hotărăsc CE Subiecte de conținut  vreau să tratez. Structurarea acestor derivă apoi în Universuri posibile de Conținut , reflectate  în Planul de Publishing (spuneam că ar trebui făcut măcar pe 12 luni) și Informația de Publicat (scrisă, vorbită, imagine, video – acestea o să le tratăm pe larg într-un capitol viitor). Deocamdată față de ele trebuie să mă poziționez tehnic, să ne măsurăm abilitățile, ca să știm ce facem intern și ce va trebui să delegăm extern.
Sănătate
Capacitatea de Persistență și de Universalitate a informației livrate. O carte bună este bună și după 100 de ani. Un text bine scris nu este corectat zilnic.
Software si Sisteme
Cum ce o să le folosesc? Majoritatea dintre noi nu suntem specialiști în IT și cu siguranță NU cunoaștem toate ofertele de pe piață.
Securitatea și Stocarea
merg mână în mână pentru că reprezintă Depozitul și Paznicul bunurilor noastre informaționale (bytes virtuali în servere).

1.2 Aspecte Tehnice ale contentului

În viața startup-urilor funcționează o regulă universala pe care eu o numesc “Regula celor 3 ani” (ani emoționali, deși adesea coincid cu anii calendaristici). Primul an este anul ENTUZIASMULUI, proiectul ia formă din sursa de Energia proprie. Al doilea an este anul ÎNCĂPĂȚÂNĂRII, planul inițial nu este încă îndeplinit, însă Ambiția susține nevoia de energie. Al treilea an este anul FINANȚELOR, afacerea ori nu produce bani cât trebuie, ori nu are resurse financiare cât trebuie ca să se dezvolte – aici Finantarea si Vânzarile ajuta mult aceasta etapa. Dacă trece cele 3 bariere, orice produs web devine o AFACERE internet, iar cele care nu reusesc sa treaca vor fi încadrate la categoria Hobby sau “Și altele”, ne-fiind Produse-Pure, deși toate au fost imaginate așa. Recunosc, acum în loc să fiu la suflat vânt în pânze și încurajare, stau la frână și zic : Nu porni în Anul 1 fără să te gândești macar o data prin prisma CEDAC/5S. O să îți fie mai bine ! Sănătate, Software, Securitate, Stocare, Sisteme sunt cei cinci « S ».

… pentru a citi mai departe deblocheaza continutul … 

Claudiu Gămulescu
Consultant, Online Business Developper
“O să ştiu că acest demers este un succes dacă după lectura materialului o sa rămâneţi cu o idee bună care sa o aplicaţi în afacerea voastra online. Dacă sunt două sau trei, o să mă consider privilegiat.”
După 7 ani de activitate intensă în Consultanță pentru afaceri online, în anul 2011 am decis să îmi ordonez gândurile pe hârtie și să încerc să fac o transmisie pe această cale. FORMA se schimbă în funcție de modul în care fiecare dintre noi acționăm și « vedem » afacerile online, în funcție de tipologia și adresabilitatea siturilor web. Însă CADRUL, osatura proiectului, este mereu aceeași – setul de întrebări la care este bine să avem un răspuns, listele de priorități și abilități, ordinea în care facem lucrurile.
Video-Coaching
Cred că impactul materialelor în streaming este foarte mare în e-Learning, mai ales asupra acelor ce “nu au timp” să citească. Vor acumula informaţie mai uşor prin canale audio-video.
N
Materiale video COMPRIMATE (60 secunde – 2 minute)
N
Suport rezumat pentru articolele scrise
N
Pe scurt punctat ce trebuie facut
N
15 minute de exercitii ZILNICE ajung
N
Project Management & Digital

Checkup List

Materialul face parte dintr-o suită mai amplă care se numește EQ – eBusiness Quotient, coeficientul de inteligență în afacerile online. Materialele aflate în pregătire pentru următoarele Programe care vor trata Analiza afacerilor Online, Magazinele Online, Marketing Online, Servicii pentru Afaceri Online.
Acţiuni de făcut
Pregatirea spatiului de lucru este cel mai important lucru.
Stocarea
întreabă un prieten

Securitatea

întreabă un prieten bun

Software

întreabă un prieten

Sisteme

întreabă un prieten bun

Sănătate

Aplică principiul Sănătății la fiecare din aspectele anterioare

PROGRAMUL DE 8 SAPTAMANI

Transforma modul in care lucrezi fiind mai riguros. Program Gratuit.
INSCRIE-TE !

Blog - Coaching

Cartea de față, « Conținutul Digital » (sau mai bine zis Programul) face parte dintr-o suită mai amplă care se numește EQ – eBusiness Quotient, coeficientul de inteligență în afacerile online.
© 2004-2017 Claudiu Gamulescu.

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks