Cel putin in domeniul Internetului, Parlamentul European sustine drepturile fundamentale pe Internet.
Din punctul meu de vedere, este o optiune la care Europa muta in asentimentul persoanelor care se simt nesigure pentru intimitatea lor in fata pc-ului. Cateodata ma surprind si eu fiind sceptic inainte sa dau un click sau sa mai fac o inregistrare, ca si cum ar trebui sa raspund la intrebarea “esti sigur ca vrei sa dai click aici?”.
Dincolo de propuneri sa vedem cum va fi inteleasa si aplicata aceasta lege si care va fi impactul sau asupra functionarii siturilor, entitatilor de publicitate si comert electronic si evident care va fi impactul la nivelul utrilizatorilor. In mod sigur anii viitori vor aduce modificari importante in combaterea Internetului subteran.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Premisa : “Traim intr-o epoca in care oricine, de la guverne la politie, intreprinderi private si chiar infractori, cauta sa obtina accesul deplin la datele noastre electronice private. Internetul, in special, ofera detalii pana acum inimaginabile despre viata noastra privata; chiar si un singur click pe un site genereaza date care ar putea fi, in mod potential, utilizate sau de care pot abuza intreprinderi de marketing, servicii de informatii sau hoti de identitate.
Prin urmare, garantarea protejarii dreptului fundamental la viata privata pe internet este una din cele mai urgente sarcini cu care se confrunta parlamentele. Este, de asemenea, una din cele mai dificile incercari etice, juridice, tehnologice si politice cu care s-au confruntat vreodata societatile noastre.
Este clar pentru toata lumea ca internetul poate fi un instrument pentru extinderea drepturilor individuale, care ne poate inarma cu informatii nelimitate si conecta cu persoane si comunitati din toata lumea. Se admite mai putin faptul ca, in acelasi timp, internetul prezinta, de asemenea, un pericol grav pentru drepturile noastre fundamentale, expunandu-ne, in mod potential, unei supravegheri pernicioase si servind, in acelasi timp, ca instrument pentru infractori si chiar teroristi. Lucrul cel mai putin clar este cum se poate reglementa internetul intr-un mod in care sa se poata beneficia de avantajele sale, dar care sa limiteze, in acelasi timp, pericolul foarte real si serios al abuzurilor. Aceasta situatie este cu atat mai complicata, dat fiind caracterul inerent al internetului – o retea descentralizata, axata pe utilizatori, care nu se afla sub controlul niciunui guvern si care nu tine cont de aproape nicio granita. ”

cititi si materialul scris de Bogdan Manolea referitor la drepturile fundamentale pe Internet

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks