Intrebarile puse de Dorin, Alex si Viorel in cadrul votezi.ro
1. Tu mai votezi ?
2.  De ce ?
3. Ce mai astepti de la clasa politica ?

Votezi de la 18 ani si sa zicem ca o faci pana pe la 70, ca apoi te plictisesti. Asta inseamna ca votezi de 13-14 ori . Sa ratezi un vot rezulta un minim 7% deja … Evenimentul este unul deosebit, pentru ca asa am invatat, o data la 4 ani avem impresia ca suntem liberi si ca putem schimba lumea. Dupa care vin alesii nostri, in marea lor majoritate incompetenti. Si timp de 4 ani povestim de cat de bine ar fi fost daca faceam altfel … Anul acesta o sa merg, ca si in ceilalti ani, sa imi exprim dreptul de vot in Romania, marele avantaj care ma deosebeste de cetateanul francez sau german, care nu pot sa aleaga pentru tara cu .ro in coada.

Entuziast nu sunt, ca am avut (ne)placerea sa cunosc personal oameni din fiecare parte politica si stiu ce le poate pielea. Daca faci comparatie intre lupi, evident unul PARE mai putin rau. Depinde cat e de aproape de mancare (traducere 1990-2008 sub forma de Dolari/Euro). Asa ca nu imi fac iluzii, ci doar o sa incerc sa fiu mai obiectiv in ce priveste activitatea mea de zi cu zi. Evaluez candidatii politici ca si creditele de la doua banci, sau doua produse de telefonie, timp in care ei joaca reclama in care fac diferenta intre un detergent obisnuit si … ei.

De ce mai merg la vot ? Ca nu voi inceta sa cred in mecanismele in care cel mai bun castiga. Si cand va fi cazul sa fac aceasta alegere la un moment dat pe bune, as vrea sa nu imi fi pierdut deja antrenamentul si entuziasmul. Votez acum pentru ca vreau sa votez si in viitor. Nu vreau sa imi creez reflexul ca votul nu e bun de nimic.

Asteptarile mele de la clasa politica sunt numeroase. Daca gandesc ca omul de afaceri din mine, as inchide o firma care consuma resurse si nu produce nimic. Luna de luna platesc mecanismele de stat care imi ofera retur zero, ba mai mult, sunt gata sa ma penalizeze la fiecare pas. Astept din partea politicienilor sa inteleaga ca nu suntem tabere adverse si ca este vorba de parteneriat cu mediul de afaceri si nu e vorba doar de smecherii si combinatii, cu principalul scop sa nu te prinda cetateanul cand furi din buzunarul lui. Plecand de aici … as vrea sistemul sa se schimbe : ori noi sa cerem mai multa socoteala, ori ei sa fie responsabili. Grele alternative nu ?

Inchei cu cuvintele unchiului meu care locuieste acum in Franta, cand se gandeste la Romania : „cel mai mare dar care il are omul este puterea de a alege”. El a ales ca nu ii place in Romania. Eu aleg sa votez si ca nu imi place in Romania.

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks