(Celebra) Reţetă de baiţ de miel à la Claudiu

CLAUDIU GĂMULESCU

De la lume adunate şi înapoi date.

În primul rand baza o reprezinta morcovii si ceapa (nu te zgarci, ia 4-5 cepe daca il pui pe tot 🙂 – le tai rondele, si le pui pe fundul galetii/oalei

Mielul il transezi in bucati de cate o palma, nu il bati sa ii strici fibra, il lasi asa
Langa cele de mai sus, ai nevoie, in cantitati asa la ochi de
– boabe de mustar si/sau coriandru, amandoua sunt bune, primele pui mai mult, al doilea mai putin ca e puternic
– cimbrisor / cimbru (thym) , asta poti sa pui abundent ca da gust bun cu vinul rosu
– piper, sare
– doua foi de dafin
– un pic de ardei iute sau celebrul Eros Pista
– rozmarin proaspat (daca ai de unde sa iei)
– poti sa pui si un praf de boia de ardei dulce
Le pui in galeata ca pe cartofi, una peste alta, un strat de miel, unul de condimente, unul de miel, unul de condimente

Peste tot ce ai aranjat aici torni vin ROSU si ai grija sa fie bun. Fiind in Romania ia un Merlot sa merge mai bine / sau Feteasca Neagra
Pui un lemn, si peste un bolovan ca sa le tina la fund
Il tii asa 2/3 zile dupa care il pui pe gratar 🙂
Thats all !

MIEL LA CUPTOR. Mod de preparare
1 tavă suficient de mare (e păcat să tai mielul Domnului bucăţi)

miel bun (6-8 kg fără blană) uşurat de cap şi gât, de măruntaie şi partea de jos a picioarelor
sare, piper, 200 ml untdelemn, 200 g unt, 2 pahare vin alb, 6 – 10 coroniţe de usturoi verde,
căpăţână de usturoi vechi

Se pisează usturoiul
Mielul nu se spală, se şterge doar cu o ţesătură uscată pe din afară; pe dinăuntru se curăţăcu un şervet udat în apă cu oţet
Se freacă carnea intens cu sare, usturoi şi piper, apoi cu ulei
Se aşază tava cu unt şi ulei în cuptorul încins şi, când sfârâie grăsimea, se potriveştemielul cu spinarea în sus
Se înteţeşte focul
Se unge cât de des cu grăsime carnea, până prinde crustă şi culoare

Focul se domoleşte, acum coaja s-a format, se toarnă vinul peste carne, ne pregătim de oaşteptare activă de ungători cu ora (pentru că o să tot ungem vreun ceas friptura noastră cutot ce e prin tavă şi cu câtă apă cere până intră uşor furculiţa)

Presarăm usturoiul peste carne şi sos, împodobim mielul pentru ultimul său drum cu coroniţele de usturoi verde şi-l mai lăsăm încă zece minute în cuptor, să se desăvârşească.

MIEL LA CUPTOR. Una dintre cele mai savuroase reţete de friptură de miel la cuptor, scoasă la iveală din “Bucătăria lui Radu”

Sursa: Gândul

 Te pot anunta daca apar noi eBooks din seria eQ, rezultate ale studiului de e-commerce in România, cursuri si materiale eLearning

 

Nu îmi plac mesajele de tip SPAM și îți promit că o să păstrez în siguranță adresa ta de email. Nu uita că te poți dezabona în orice moment dorești.

Te-ai abonat cu succes !

Seria "EQ, E-business Quotient,pregatirea inteligenta in afacerile online"

Am lucrat o serie de eBooks si materiale care trateaza aspecte legate de activitatea digitala. Pentru moment este disponibila Eq1 "Continutul Digital" si vor urma Eq2 "Analiza Afacerii Digitale", Eq3 "Marketing Online", Eq4 "Magazinul Online", Eq5 "Servicii pentru online" (in faza de tehnoredactare). 

Iti multumesc ! Urmeaza sa primesti un link de unde sa descarci eBooks